Over blogger en blog

Lekker ontspannen en genieten van buitenlucht en natuur door flinke inspanningen tijdens het rennen, is mijn belangrijkste motto. Toen ik vroeger in mijn geboortedorp ging hardlopen, liep ik meestal het bos in en rende daar kriskras over de paden. Ik kan mij niet herinneren of ik dan een horloge droeg. Ik had in ieder geval geen enkel idee hoelang ik bezig was en welke afstand ik aflegde. Ik was daar toen helemaal niet mee bezig. Ook later liep ik zo mijn vaste rondjes of tot een bepaald punt en weer terug en nooit klokte ik die loopjes. Uiteindelijk is daar toch verandering in gekomen. Lees Registreren van looptijden werkt ook verslavend er maar op na. Of blader door mijn complete hardloopgeschiedenis in Hoe word je hardloopfanaat?

Ik loop dus al mijn hele leven maar nu al een aantal jaren (sinds ik niet meer basketball) steeds vaker, langer en fanatieker. Met ook zeer regelmatig een georganiseerde loop op mijn programma. Daarnaast verzamel ik, met behulp van mijn gps-horloges statistieken van mijn verrichtingen. Die houd (of hield) ik bij op een aantal sites, te weten Afstandmeten.nl, Garmin Connect en Looptijden.nl (t/m 2019). Daarnaast ben ik, geïnspireerd door de blogs die ik las op de laatstgenoemde (helaas niet meer bestaande) site, zelf gaan schrijven over mijn belevenissen tijdens het rennen.

Deze verhalen publiceer ik, na het verscheiden van Looptijden, vrijwel altijd op deze site maar soms op het bloggedeelte van RunningPlus. In mijn schrijfsels probeer ik vooral naar voren te laten komen dat het buiten (het liefst in de natuur) actief bezig zijn voor mij net zo belangrijk of nog belangrijker is dan het nastreven van steeds snellere tijden of het volbrengen van alsmaar langere afstanden. Want zelfs als je aan de rand van een grote stad rent, kun je genoeg mooie plekjes ontdekken en er al hollend van genieten.

Het uiterlijk van deze blogsite heb ik dan ook bewust rustgevend en sober gehouden. Het overbrengen van mijn indrukken, daar gaat het mij om. Allerlei praktische informatie over hardlopen vind je daarom niet in deze verhalen. Daarover zijn er meer dan genoeg andere sites te vinden. Wel ben ik bezig een beperkte verzameling aan te leggen van teksten van popsongs (die ik graag beluister), met rennen als onderwerpsaanduiding in tekst en/of titel. Je kunt ze vinden onder ‘Songteksten’. Als laatste heb ik onder de tab ‘Aanraders’ een kleine selectie van doorklikjes aangelegd naar hardloopblogs die ik kan waarderen. Neem ook eens een kijkje bij deze collega-bloggers.

Mijn pseudoniem heb ik te danken aan Bill G. en zijn vrienden. Toen ik in een ver verleden mijn voornaam intikte in de toenmalige versie van ‘s werelds meest gebruikte en meest beroerde tekstverwerkingsprogramma, kwam er een rood kringeltje onder die naam te staan. Één van de suggesties tot aanpassing van het woord was “Arranraja”. Deze naam vond ik zo grappig dat ik hem in mijn hersenpan hem opgeslagen. Jaren later ben ik hem gaan gebruiken op internet.

Het komt mooi uit dat de verleden tijd van “to run”, “ran” dus, onderdeel van mijn schuilnaam is. De zinsnede “Ar rende raar, ja” kwam zomaar bij mij binnenwaaien toen ik mij herinnerde dat de deskundigen vroeger, toen ik nog een jonge jongen was, beweerden dat ik een verkeerde manier van lopen had. Ik zou vanuit mijn heupen lopen of zoiets. Wat maakt het uit op welke manier je loopt, als je maar de ene voet voor de andere weet te zetten. En dat lukt gelukkig nog steeds aardig, ik ben zelfs begin 2017 nog officieel goedgekeurd. Ik hoop van harte dat mijn blogs jou aanspreken en uiteraard dat jij nog eens terugkomt op deze site. Voor degenen die zelf een blog willen beginnen bij WordPress.com, momenteel gebruik ik voor het uiterlijk van deze site het Baskerville 2-thema.

Veel leesplezier!!

10 gedachten over “Over blogger en blog

Voeg uw reactie toe

    1. Hoi Margie. goed voorbeeld doen goed volgen. Ik heb mijn inspiratie gehaald bij diverse Looptijden-bloggers zoals Berry Peters, Dennis Keyner en René van Belzen. Deze site is overigens nog niet af, ik wil o.a. nog links naar andere hardloop(blog)-sites, song- en poëzieteksten die ik wel eens citeer en foto’s toevoegen. Hartelijk dank voor jouw reactie. Jij hebt de eer om daarmee de eerste te zijn 🙂

    1. Hallo Yildiz, hartelijk dank voor jouw leuke reactie. Die loop was absoluut de moeite waard en een dankbaar onderwerp om over te schrijven. Wellicht heb jij wel wat zaken ervan herkend. Ik heb laatst ook een kijkje genomen op jouw nieuwe site. Goed om je eigen verhalen op die manier te delen, toch? Dat filmpje waarop jij al rennend gevolgd wordt vond ik ook de moeite van het bekijken waard.

      1. Vind het leuk om mijn verhalen te schrijven en met een eigen website knutselen. Zo goed ben ik er nog niet in maar blijf het proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Klein, dapper en snel

Froukje haalt de finish wel!

Running Benno

On🏃🏾‍♂️To mijn 3de Enschede Marathon

Tobatleet

Beleefsels van een Goudse Runner

sportlifecrisis

"Sport, ik wil er veel voor doen maar niets voor laten"

Mari Durieux // Alles over hardlopen

hardloper - hardloopblogger - running junkie - reviews en racereports

%d bloggers liken dit: