De Nesciobrug, uitdaging en walhalla voor hardlopers

“De Nesciobrug is de langste fiets- en voetgangersbrug van Nederland”. Hij hangt boven het Amsterdam-Rijnkanaal en verbindt, op de gemeentegrens met Diemen, het uiterste puntje van Amsterdam-Oost/ Watergraafsmeer met het recreatiegebied Diemerpark en de erachter gelegen wijk IJburg. “Een schitterende uitdaging voor de echte loper omdat er over een lengte van 800 meter een kleine 20 hoogtemeters moet worden overbrugd”, staat er verder nog te lezen op de startpagina van de Nescioloop.
De brug is dan ook het middelpunt van de loop die ieder jaar in de maand april door atletiekvereniging AV’23 wordt georganiseerd. Op zondag 15 april is het weer zover.

Het is dan niet verbazingwekkend dat er bijna altijd hardlopers op of rond de brug gesignaleerd worden. Met de komst van de brug, alweer een aantal jaren geleden, zijn de parcoursmogelijkheden voor hardlopers flink uitgebreid. Het Diemerpark is ideaal om kortere of langere duurlopen te doen (een rondje van 10 km behoort tot de mogelijkheden) en zowel richting Amsterdam-Zeeburg als richting Muiden, Weesp of Het Gooi kun je eindenweg lopen. Voor lopers uit IJburg zijn er aan de Diemense kant weer vele kilometers aan loopterrein bijgekomen.

De brug zelf is inderdaad een behoorlijke kluif die tijdens de Nescioloop twee keer moet worden verhapstukt. De eerste keer, na ongeveer 2,5 km, valt dat nog wel mee. Op de terugweg (voor de 15 km-lopers na 11,5 km) moet je echter flink aan de bak om je tempo een beetje te kunnen vasthouden.

Ik ben momenteel hard aan het trainen voor deze loop (ik neem zelfs deel aan de speciale clinicserie die AV’23 elk jaar voor de loop organiseert) en ik kan iedere loper in de omgeving aanraden om deze (in mijn ogen) prachtige brug in zijn of haar hardlooproutes op te nemen.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 18 maart 2012 op Looptijden.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Klein, dapper en snel

Froukje haalt de finish wel!

Running Benno

On🏃🏾‍♂️To mijn 3de Enschede Marathon

Tobatleet

Beleefsels van een Goudse Runner

sportlifecrisis

"Sport, ik wil er veel voor doen maar niets voor laten"

Mari Durieux // Alles over hardlopen

hardloper - hardloopblogger - running junkie - reviews en racereports

%d bloggers liken dit: